Зустріч з представниками Головного управління статистики у м. Києві

Сьогодні, 14 листопада 2019 року, в гостях у #NESKyivSRI (Інститут космічних досліджень НАНУ та ДКАУ) були представники Головного управління статистики у м. Києві  Державної служби статистики України (http://www.kyiv.ukrstat.gov.ua/index.php3).

Основна тематика зустрічі була присвячена захисту та збереженню навколишнього середовища, підтримання якісного рівня атмосферного повітря м. Києва. Такі заходи дуже актуальні на сьогоднішній день, тому що, в першу чергу, спрямовані на збереження здоров’я людини. Профілактикою від низки захворювань є захист дихальних шляхів від впливу шкідливих речовин, які через недбале ставлення тонами потрапляють в атмосферу. Тому необхідно свторювати можливості для регулювання та контролю повітря.

Команда NESKyivSRI вже розпочала роботу в данному напрямку.
За допомогою студентів та менторів #NoosphereEngineeringSchool на базі #ІКД було створено геопортал SAFE-AQ, який надає доступ як для пересічного українця, так і для держаних установ країни до даних якості повітря в доступній та зрозумілій формі, з метою відстежування показників навколишнього середовища, в якому ми проживаємо.

В ході обговорення проблеми забруднення міського повітря представники обох офісів домовилися про співпрацю, яка відкриє новий напрям розвитку інновацій в сфері збереження чистоти повітря та розробці актуальних продуктів відстежування та аналізу екологічної ситуації навколишнього середовища. Були проаналізовані основні показники охорони навколишнього середовища м. Києва. Обговорені статистичні дані викидів забруднюючих речовин та парникових газів атмосферного повітря від стаціонарних джерел забруднення та випадки захворювання, які виникають у випадку враження дихальних шляхів такими збудниками.

Синтез супутникових даних, інформаційних технологій та статистичних даних допоможе краще виявляти та знешкоджувати негативні фактори, які впливають на якість повітря, а отже і на якість нашого життя в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *