Круглий стіл на тему: «НОВІ МОЖЛИВОСТІ КОСМІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ: ГЛОБАЛЬНА СИСТЕМА СИСТЕМ GEOSS ТА УКРАЇНА»!

11 грудня 2019 року у Великому конференц-залі НАН України за участі Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України, Національного комітету GEO-Україна, Ради з космічних досліджень НАН України та Державного космічного агентства України пройшов круглий стіл на тему: «НОВІ МОЖЛИВОСТІ КОСМІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ: ГЛОБАЛЬНА СИСТЕМА СИСТЕМ GEOSS ТА УКРАЇНА»!

Основними пунктами обговорення стали: моніторинг аграрних ресурсів, оцінка індикаторів досягнення цілей сталого розвитку (SDG) та оцінка стану навколишнього середовища.
Роботи по визначеним напрамкам виконуються в контексті проекту ERA-PLANET (#SMURBS та #GEOEssential) програми #Horizon2020 року, яка є частиною вкладу Європи в систему GEOSS.
Використання геопросторових даних успішно впроваджується у вигляді навчальних проектів, тренінгів та майстер-класів в нашій лабораторії Noosphere Engineering School / Инжиниринговая Школа, відкритої в цьому році.

Цього року Україна стала частиною EuroGEOSS, все тісніше вливаючись до європейського дослідницького простору.
Більшість SDG-індикаторів EuroGEOSS використовують супутникові дані, а також включають в алгоритм розрахунку карти землекористування.
В рамках проекту Світового банку “Підтримка прозорого землекористування в Україні” у співпраці EOS та Інституту космічніх досліджень НАН України та ДКА України побудовані високоточні карти.

Cучасні методи обробки супутникових даних та використання високопродуктивних хмарних обчислювальних ресурсів є ще одним кроком вперед для майбутнього України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *