Робоча зустріч по проєкту «High-Impact Hot Spots of Land Cover Land Use Change: Ukraine and Neighboring Countries»

10 березня 2021 року, відбулася робоча зустріч проєкту «High-Impact Hot Spots of Land Cover Land Use Change: Ukraine and Neighboring Countries» в рамках програми «Земний покрив / Зміна землекористування»  під керівництвом доктора наук Сергія Скакуна, Assistant Professor кафедри географічних наук та iSchool Університету Меріленда. Фінансування забезпечує National Aeronautics and Space Administration.

В зустрічі приймали участь представники GEOG,  Інституту космічних досліджень НАНУ та ДКАУ та Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут Ігоря Сікорського”. Було обговорено результати попередніх та поточних проєктів, що стануть основою для подальших досліджень, а також визначено стратегію діяльності в рамках пропозиції, а саме: (1) підготовці та збору даних; (2) розробці методів злиття супутникових даних із кількома джерелами для ідентифікації та кількісної оцінки LCLUC; (3) створення та перевірки карт LCLUC для “гарячих точок” з помірною та дуже високою просторовою роздільною здатністю; (4) аналізу та кількісної оцінки LCLUC та її вплив на певні сфери людської діяльності (військовий конфлікт, сівозміни, незареєстровані землі, відкрите спалення); (5) демонстрації стійкості розроблених методів.

Детальніше про проєкт за посиланням: https://geog.umd.edu/feature/sergii-skakun-receives-nasa-grant-analyze-high-impact-hot-spots-land-cover-land-use-change

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *