Відбувся перший тестовий виліт дроном

 3 квітня 2021 року, відбувся наш перший тестовий виліт дроном!
Фахівці, що працюють над проєктом «Інтелектуальні моделі і методи визначення індикаторів деградації земель на основі супутникових даних», який висувався на конкурс від КПІ ім. Ігоря Сікорського, та був обраний переможцем конкурсу Національним фондом досліджень України, сьогодні працювали над налагодженням роботи з дроном, який придбаний в межах проєкту в компанії DroneUA , досліджували його можливості та параметри.

Випробування проводилися навпроти Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України в Національному природному парку “Голосіївський”.

Використання дрона в межах досліджень, зокрема його спектр каналів та високе просторове розрізнення продуктів, допоможуть в процесі збору наземних даних для аналізу стану сільськогосподарських полів, калібрування та валідації біофізичних моделей, а також з його використанням простішою стане задача збору вибірки щодо типу лісів.
В цілому проєкт спрямований на розробку методології оцінки продуктивності с/г земель та деградації лісів за супутниковими даними та біофізичним моделюванням.
Хочеться зазначити, що робота із дроном – непроста задача: починаючи від калібрування пристрою і закінчуючи його управлінням. Тому ми з нетерпінням чекаємо наступних пригод коли розпочнеться активний сезон збору наземних даних.
Короткий відео-огляд, як відбувались наші роботи, можете знайти на Youtube каналі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *