Представлені роботи на міжнародній конференції IGARSS 2021

12-16 липня 2021 року відбулась міжнародна конференція IGARSS 2021, на якій серед 2177 поданих матеріалів співробітниками Інституту Космічних Досліджень НАНУ та ДКАУ та Фізико-Технічного Інституту НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» були представлені результати власних робіт:

1. Relationships Between Land Degradation and Climate Change Vulnerability of Agricultural Water Resources, Nataliia Kussul, Leonid Shumilo, Loukas Garanis (2020.01/0273);
2. Extension of Copernicus Urban Atlas to non-european countries, Andrii Shelestov, Hanna Yailymova, Bohdan Yailymov, Leonid Shumilo, Alla Lavreniuk (2020.02/0284);
3. U-net model for logging detection based on the Sentinel-1 and Sentinel-2 data, Leonid Shumilo, Nataliia Kussul, Mykola Lavreniuk (2020.02/0292). 

Всі ці роботи виконані та будуть розвинені далі в межах конкурсів Національного Фонду досліджень України, які отримали грантову підтримку в НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та в Інституті Космічних Досліджень НАНУ та ДКАУ. Зокрема: 

1. 2020.02/0284 «Геопросторові моделі та інформаційні технології супутникового моніторингу проблем розумного міста» (конкурс Національного Фонду Досліджень України «Підтримка досліджень провідних та молодих учених»);
2. 2020.01/0273 «Інтелектуальні моделі і методи визначення індикаторів деградації земель на основі супутникових даних» (конкурс Національного Фонду Досліджень України «Наука для безпеки людини та суспільства»);
3. 2020.02/0292 «Методи і моделі глибинного навчання для прикладних задач супутникового моніторингу» (конкурс Національного Фонду Досліджень України «Підтримка досліджень провідних та молодих учених»).

IGARSS  (International Geoscience and Remote Sensing Symposium) — це щорічний наймасштабніший симпозіум з дистанційного зондування, в якому беруть участь науковці з усіх країн світу.

Леонід Шуміло, який цього року був session co-chairs «TH2.MM-3: Object Extraction in Optical Images», презентував роботу «Relationships Between Land Degradation and Climate Change Vulnerability of Agricultural Water Resources», розробку якої провів разом із магістрантом Лукасом — студентом університету Женеви, який завдяки своєму науковому керівнику Грегорі Джуліані приїздив на літню практику в Інститут космічних досліджень НАНУ та ДКАУ. Внаслідок співпраці вдалось провести аналіз впливу зміни клімату на деградацію землі. 

 

Із презентацією на тему «Extension of Copernicus Urban Atlas to non-european countries» виступила Ганна Яйлимова, яка детально розповіла про унікальний продукт, що поки існує лише для європейских міст. Попри все, співробітники Фізико-Технічного Інституту розробляють та впроваджують технологію отримання подібного продукту і для України в межах проєкту Національного Фонду досліджень України «Геопросторові моделі та інформаційні технології супутникового моніторингу проблем розумного міста». Перші кроки створення Urban Atlas для міст України були зроблені в рамках проєкту SMURBS

В роботі «U-net model for logging detection based on the Sentinel-1 and Sentinel-2 data» розроблено автоматизовану систему супутникового моніторингу українських лісів Deep Green Ukraine, реалізацією якої займаються Інститут Космічних Досліджень НАНУ та ДКАУ, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», ГО «Центр Моніторингу Влади» та ГО «Лісові Ініціативи і Суспільство». Розвиток Deep Green Ukraine став можливий завдяки перемозі у конкурсі Open Data Challenge, проведеного в межах проєкту міжнародної технічної допомоги USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

За статистикою проведення конференції у 2021 році загалом було представлено 904 роботи на 104 різних тематичних сесіях (посилання).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *