Зустріч в рамках Всесвітнього Тижня Космосу

Вчора, 7 жовтня, в рамках Всесвітнього Тижня Космосу у великій залі Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» відбулась зустріч учнів Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та ліцею «Наукова зміна» з видатними жінками-науковцями, котрі займаються найсучаснішими дослідженнями та розробками.

Серед тих жінок, що розвивають науку, поповнюючи власними ідеями, презентувала напрацювання своєї команди професорка Наталія Куссуль, що представляє кафедру математичного моделювання та аналізу даних. Саме на кафедрі з 2021 року функціонує освітня програма «Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору», де студентам надають все для того, аби отримати фундаментальні знання про штучний інтелект, космічні спостереження та геопросторовий аналіз, чим і поділилась із учнями ліцеїв Наталія. 

На такі теми варто звертати увагу, адже у сучасному світі вони фігурують в різних сферах діяльності людини. Як ми бачимо, системи штучного інтелекту наразі присутні на виробництві, у побуті, у науці, у медицині, в освіті, у банківській сфері та торгівлі, в управлінні та менеджменті, у логістиці, на транспорті, у сільському господарстві. Список можна продовжувати і продовжувати. Саме фахівці з прикладної математики, яких готують на кафедрі математичного моделювання та аналізу даних, спроможні на основі отриманих фундаментальних знань з математики, програмування та комп’ютерних наук будувати математичні моделі та інтелектуальні системи для аналізу великих масивів реальних даних із будь-якої предметної області та можуть виявляти закономірності і формувати стратегії розвитку компаній і продуктів. 

Тиждень космосу триває, а це говорить нам про те, що варто хапати знання обома руками, користуючись нагодою, та примножувати їх, приєднуючись до справжніх практиків, що із задоволенням приймають новобранців в свої ряди.

Гайда розвивати науку разом із нами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *