Презентація ініціативи Earth Observation for Ukraine (EO4UA) на ESA Living Planet Symposium 2022

З початком війни в Україні започаткована європейська ініціатива Earth Observation for Ukraine (EO4UA) спільно з польською компанією CloudFerro, яку підтримали чимало приватних компаній, зокрема AIRBUS, Sinergise, SentinelHub, VITO, а також і наукові установи, зокрема Інститут геодезії та картографії (IGiK, Польща) та кафедра математичного моделювання та аналізу даних навчально-наукового Фізико‑технічного інституту НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського”.

На ESA Living Planet Symposium 2022, який цього року відбувся у Бонні, Німеччина, під час секції EO4UA, яка тривала три дні поспіль, представники відділу продемонстрували українські розробки  у сфері сільськогосподарського моніторингу для України, в тому числі під час війни (оцінка врожаю озимих для України на 2022 рік). Під час цієї секції виступали різні співучасники ініціативи, зокрема, про започаткування ініціативи EO4UA компанією CloudFerro, діяльність JRC щодо обрахунку когерентностей за радарними супутниковими даними Sentinel-1, дослідження лісових пожеж поблизу Києва інститутом IGiK, харчова безпека TEP/Vista та AIRBUS soCAP. Після виступів мали декілька обговорень із потенційними партнерами щодо подальшої співпраці.

Також провели спільну зустріч з компаніями Cloudferro та Sinergise і поговорили про використання алгоритмів розмежування полів для території України в рамках ініціативи EO4UA. В рамках ініціативи EO4UA будуть створені межі полів для України.

Крім того, в рамках ініціативи EO4UA ми надали наземні дані про типи культур та карту класифікаціії земного покриву та типів культур (2021) для тестового полігону JECAM в Україні (Київська область), яка буде доступна на відкритому геопорталі, створеному ініціативою EO4UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *