Мінагрополітики – про результати досліджень нашого відділу

На офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України оприлюднили цьогорічний прогноз врожаю, спираючись на дані, які було зібрано науковими співробітниками відділу інформаційних технологій та систем ІКД НАН та ДКА України у співпраці з представниками кафедри математичного моделювання та аналізу даних КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Використовуючи знімки супутників дистанційного зондування Землі Sentinel-2 і Planet, наші науковці разом із колегами зі Світового Банку та Joint Research Center (JRC) виявили значне скорочення площ ранніх зернових культур внаслідок війни: для країни це означатиме втрату щонайманше 20% від звичного обсягу врожаю озимих.

Обговорення отриманих у результаті досліджень показників було винесено на засідання координаційної наради міжнародних донорів 12 липня 2022 року. «Завдяки сучасним цифровим технологіям фіксувати втрати агросектору значно легше», – Денис Башлик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *