Відбулась перша зустріч проекту SWIFTT

Відбулась перша зустріч проекту SWIFTT, що виграв конкурс Horizon Europe за напрямком Digital, Industry and Space і присвячений інноваційним технологіям супутникового моніторингу хворих і пошкоджених лісів відповідно до Green Deal. Наразі проходить стадія підписання грантової угоди. Виконання проекту розпочнеться з 1 листопада 2022 року.

Метою та амбіціями консорціуму SWIFTT є моніторинг стану лісів і надання цілісного раннього попередження про лісові загрози за допомогою штучного інтелекту на основі власних моделей, призначених для виявлення лісових загроз. Наш консорціум має ідеальні можливості для створення європейської платформи SWIFTT щомісячних звітів про здоров’я всіх лісів у Європі. Наше рішення спрямоване на моніторинг, карту та оцінку шкоди від трьох основних загроз для здоров’я лісів: вітровал, спалахи комах і лісові пожежі, щомісяця з 10-метровою роздільною здатністю по всій Європі. Цей моніторинг і картографування базуватимуться насамперед на даних Copernicus Sentinel-2 і Sentinel-1. Після завершення роботи менеджери лісів у будь-якій точці Європи зможуть переглядати карти SWIFTT із детальним описом територій пошкодження вітрами та спалахів комах, а також ризику пожежі, включаючи обсяги лісів, які знаходяться під загрозою, через наші веб- і мобільні додатки. Ця деталь дозволить лісовим менеджерам завчасно боротися з цими загрозами та ефективно розподіляти ресурси для своєчасного втручання. Основною перевагою стане стійке, ефективне та недороге управління лісами в умовах зростання загроз лісам. Європа матиме кращі можливості для боротьби зі зміною клімату та збереження біорізноманіття завдяки здоровішим лісам.

Консорціум складається з наступних партнерів

  • Координатор консорціуму компанія Wildsense (Франція) вже завершила розробку веб- і мобільних додатків, на яких будуть відображатися різні карти ризиків. Компанія Wildsense розробила моделі дистанційного зондування, здатні виявляти пошкодження від вітру, стан дерев і лісові масиви.
  • Науковий партнер: Інститут космічних досліджень НАН України та Державне космічне агентство України представляє Україну в міжнародних космічних організаціях та робочих групах. Це частина програми UN-SPIDER, яка спрямована на покращення дій щодо зменшення ризику катастроф або підтримки операцій з реагування на катастрофи шляхом обміну знаннями та зміцнення інституцій у використанні космічних технологій.
  • Технічний співавтор Університет Барі Альдо Моро (Італія) має досвід машинного навчання та штучного інтелекту. Його лабораторія «Виявлення знань та розробка даних» є провідним центром компетенції з розробки методів машинного навчання та штучного інтелекту для аналізу просторових, часових і просторово-часових даних і часових рядів даних.
  • Науково-дослідний партнер Institute for Information Processing (Німеччина) має досвід моделювання лісових пожеж і є другим партнером, який робить внесок у дослідницьку експертизу та братиме участь у дослідженні та розробці технології обробки візуальних сигналів.
  • Tech Contributor Компанія Timbtrack (Бельгія) є постачальником найсучаснішого інструменту вимірювання дерев на ринку.
  • Кінцеві користувачі з Німеччини, Франції та Латвії візьмуть участь у тестуванні та перевірці моделей моніторингу стану здоров’я лісів.
  • Партнер по розповсюдженню Da Vinci Labs (Франція) відповідає за поєднання технологічних інновацій зі сталим розвитком шляхом створення фізичних просторів, які дозволяють усім зацікавленим сторонам (громадянам, промисловцям, дослідникам, політикам) експериментувати з технологіями, які можуть відповісти на головні суспільні проблеми нашої епохи. (зміна клімату, втрата біорізноманіття, здоров’я, кібербезпека).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *