Стаття в газеті Київський політехнік

В Київському політехніку вийшла стаття про співробітницю відділу космічних інформаційних технологій і систем доктора філософії Ганну Олексіївну Яйлимову.

Ганна Олексіївна очолює роботу студентського гуртка з прикладної математики на кафедрі математичного моделювання та аналізу даних КПІ ім. Ігоря Сікорського. Саме науковій діяльності Ганни Яйлимової та діяльності гуртка, роботі з талановитою молоддю присвячена публікація.

Сфера наукових інтересів Ганни Олексіївни – супутниковий моніторинг, розробка карт земного покриву, аналіз та обробка геопросторових даних, ГІС. Молода науковиця є активною учасницею державних і міжнародних проектів за напрямом супутникового моніторингу та аналізу даних, серед яких проекти Національного фонду досліджень України, проекти Світового банку та Європейської комісії. Нещодавно науковицю удостоєно стипендією КМ України.

Учасники гуртка з прикладної математики під керівництвом Ганни Яйлимової, а саме студенти бакалаврату і магістратури КПІ ім. Ігоря Сікорського Володимир Кузін, Євген Григоренко, Олексій Дякун взяли участь у хакатоні NASA Space App Chellenge, де пройшли на міжнародний етап і виграли цінні призи. Також гуртківці беруть участь у діючих наукових проектах.

Профорієнтаційна робота з талановитими учнями і студентами, популяризація знань із супутникового моніторингу, постановка цікавих задач допомогають згуртувати і заохотити молодь до наукової діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *