Гурток «Satellite data science в Google Earth Engine» в рамках Європейської космічної стратегії Copernicus Academy

В Інституті космічних досліджень НАНУ та ДКАУ відкрито гурток «Satellite data science в Google Earth Engine», що відбувається в рамках Європейської космічної стратегії Copernicus Academy, спрямованої на виховання молодих науковців та створення прогресивних спільнот у сфері інновацій.
Інститут космічних досліджень НАН України та ДКА України є учасником цієї програми, яка надає можливість новому поколінню винахідників реалізувати себе.

Вся програма гуртка побудована в рамках реалізації стратегії «learning-by-doing» – навчання через отримання практичних навиків та досвіду використання інноваційних технологій для рішення актуальних задач та проблем сьогодення. Вона буде корисна тим, хто цікавиться сучасними трендами в сфері науки й техніки, прагне стати провідним знавцем Machine Learning та Deep Learning та будувати свою карєру в якості Data Scientist.

Гурток – це перше знайомство із супутниковими даними, їх використанням для важливих прикладних задач на базі відкритої хмарної платформи Google Earth Engine (GEE).

Учасники заходу зможуть познайомитись із:
1️⃣ відкритими оптичними супутниковими даними на прикладі візуального ряду знімків супутника Sentinel-2;
2️⃣ різними індексами дистанційного моніторингу стану земного покриву;
3️⃣ відкритою хмарною платформою GEE, що використовується для обробки великих об’ємів супутникових даних.
Що Вам дає гурток?
• участь в реальному проєкті від Google, що в подальшому може стати важливим пунктом у Вашому резюме або рекомендації для навчання чи стажування за кордоном;
• знайомство з машинним навчанням та практичні навички використання об’єктно-орієнтованого програмування та мови Java Script. Вже на третьому занятті лектори гуртка знайомлять слухачів з машинним навчанням та сферами його застосування. Учасники гуртка вчаться використовувати основні методи машинного навчання Random Forest та k-means для розв’язання практичних задач кластеризації та класифікації для території Київської області на основі супутникових даних Sentinel-2 в хмарній платформі GEE;
• знайомство з професією Data Scientist з використанням Big Data. На основі отриманих знань та вмінь, учасники гуртка створюють власні проекти в рамках сучасних екологічних завдань та тенденцій, використовуючи актуальні супутникові дані, вчаться аналізувати отримані результати та знаходити спосіб реалізації своїх ідей в якості Junior satellite data scientists.
Програма гуртка включає в себе:
  1. виклад теоретичної частини матеріалу, що відповідає тематиці заняття;
  2. виконання практичних завдань під керівництвом викладача на основі реальних супутникових даних. Завдання сформовані в рамках міжнародних та національних стратегій, спрямованих на покращення стану екології та розумного використання ресурсів землі.
На самостійне опрацювання учасникам програми гуртка дається завдання, подібне тому, шо виконувалось під час заняття, а також, є доступним мінімальний перелік матеріалів, достатній для вирішення поставленої задачі.
Заняття взаємоповязані між собою та побудовані таким чином, щоб весь попередній матеріал надавав можливість освоювати нові методології роботи із супутниковими даними. В результаті проходження програми, учасник має весь набір знань та інструментів для побудови власного GIS-проєкту та його захисту перед викладачами та іншими учасниками гуртка.
Тож якщо у Вам є бажання зростати в середовищі “open-mind” людей, розширювати власний кругозір – реєструйтеся та пізнавайте секрети наукової діяльності!
Заняття  проходять кожної середи на постійній основі з 16.00 до 18.00.
Наш телеграм канал: https://t.me/joinchat/Fz2DQBxSUP7DCv9pouGaag
Програма гуртка: https://qrgo.page.link/nEsfp
Реєстрація за посиланням: https://qrgo.page.link/LHVC1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *