Співпраця в сфері цифровізації агросектору України

Представники нашого інституту зустрілись з колегами з кафедри математичного моделювання та аналізу даних ФТІ й з Інституту землекористування НААН для більш детального обговорення планів співпраці в сфері цифровізації агросектору України. 

В умовах інтеграції України у світовий економічний простір аграрний сектор стає пріоритетним з огляду на потенціал розвитку та стратегічно важливим для національної економіки. Сьогодні цифровізація реального сектору економіки є базовою складовою інформаційної економіки та визначальним чинником стійкого зростання економіки загалом. Саме через це інтеграція цифрових технологій у процеси аграрного виробництва має бути пріоритетом державної політики.

Наші напрацювання в сфері геопросторового аналізу та супутникового моніторингу, а також, про що не можна забути, наші проєкти в межах Національного фонду досліджень України про методи і моделі глибинного навчання для прикладних задач супутникогового моніторингу  та інтелектуальні моделі і методи визначення індикаторів деградації земель на основі супутникових даних й наявність у вільному доступі відкритих супутникових даних допоможуть нам спільно з експертною компетентністю колег з НААН розробити інтелектуальні рішення для потреб Міністерства аграрної політики та продовольства України, громад і всієї України.

Інтелектуальний аналіз даних зараз застосовується всюди: і в програмному забезпеченні, і в засобах масової інформації, і в бізнесі, і в маркетингу, і в аналізі наукової літератури, тож ми не повинні відставати від сучасних тенденцій розвитку технологій і навіть не повинні йти з ними в одну ногу. Ми повинні бути попереду. І будемо!

Слідкуйте за актуальними новинами на нашому сайті та в соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *