Представлені роботи на міжнародній конференції IGARSS 2022

17-22 липня 2022 року відбулась міжнародна конференція IGARSS 2022, на якій серед 1990 поданих матеріалів представлено три роботи співробітниками інституту космічних досліджень НАНУ та ДКАУ. Зокрема:

  1. Super resolution approach for the satellite data based on the generative adversarial networks
    Mykola Lavreniuk, Nataliia Kussul, Andrii Shelestov, Alla Lavrenyuk, Leonid Shumilo
  2. Fire danger assessment based on the improved fire weather index
    Nataliia Kussul, Bohdan Yailymov, Andrii Shelestov, Hanna Yailymova
  3. Agriculture land appraisal with use of remote sensing and infrastructure data
    Nataliia Kussul, Andrii Shelestov, Hanna Yailymova, Leonid Shumilo, Sophia Drozd

Ці роботи виконувалися і представлені в межах проєктів Національного Фонду досліджень України, які цього року призупинені у зв’язку з війною в Україні:

1. 2020.02/0284 «Геопросторові моделі та інформаційні технології супутникового моніторингу проблем розумного міста» (конкурс Національного Фонду Досліджень України «Підтримка досліджень провідних та молодих учених»);

2. 2020.02/0292 «Методи і моделі глибинного навчання для прикладних задач супутникового моніторингу» (конкурс Національного Фонду Досліджень України «Підтримка досліджень провідних та молодих учених»).

Леонід Шуміло, презентував роботу Super resolution approach for the satellite data based on the generative adversarial networks, де показав можливості підвищення просторового розрізнення супутникових даних з використанням генеративних нейронних мереж.

 

Софія Дрозд розповіла про можливість оцінки вартості землі з використанням різних предикторів, які отримані на основі геопросторової інформації та супутникових даних в межах роботи Agriculture land appraisal with use of remote sensing and infrastructure data.

Із презентацією на тему Fire danger assessment based on the improved fire weather index виступила Ганна Яйлимова, де розповіла про покращену технологію моніторингу індексу пожежонебезпеки з використанням супутникових даних.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *