Проведено тренінг «ГІС та супутниковий моніторинг для аграрних підприємств»

На 30-31 січня проведено тренінг «ГІС та супутниковий моніторинг для аграрних підприємств».

Протягом 2-денного навчального курсу attenders були проінформовані про “стан мистецтва” agromonitoring продуктів, створених з використанням оптичних і радіолокаційних даних супутникових. Зокрема, було приділено увагу біофізичних параметрів (ЛАЙ і ФАПАР), плюси і мінуси їх використання в області супутникового agromonitoring.

Курс attenders отримав практичні навички роботи в сучасних ГІС-технологіях-основи растрової та векторної обробки даних у вільному ГІС-системі QGIS, основи agromonitoring та прогнозування врожайності з використанням супутникових даних.

На конкретному випадку прецеденти показали, як проводиться моніторинг розвитку держави (з використанням тематичних карт NDVI) на рівні полів на конкретному господарстві, гайки-3 та горіхи-2 одиниці (масштабованість технологій). Крім того, було доведено, що правильне тлумачення супутникових продуктів є досить складним (високий рівень NDVI в деякій частині вегетаційного періоду може бути викликано бур’янами, а не високий рівень розвитку сільськогосподарських культур-зразки показані на фотографіях нижче для сої та кукурудзи) – більш детально ця тема покривається в нашій відеолекції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *