Меморандум про співпрацю з Міністерством екології та природних ресурсів України

7 березня 2018 р. між Міністерством екології та природних ресурсів України (Мінприроди) та Інститутом космічних досліджень Національної академії наук України та Державного космічного агентства України (ІКД НАНУ-ДКАУ) підписано меморандум про співпрацю.

Територія України є великою за площею, а тому процес побудови карт земного покриву вимагає розробки та застосування автоматизованих методів штучного інтелекту та машинного навчання до часових рядів супутникових даних. Враховуючи великий обсяг супутникових даних, які необхідно обробити для створення карти земного покриву, вирішення такої задачі потребує використання високопродуктивних хмарних обчислень із швидким доступом за даних.

ІКД НАНУ-ДКАУ є лідером в сфері розробки та застосування методів машинного навчання в задачах обробки геопросторової інформації. Розроблені нашими фахівцями методи і хмарні технології класифікації на основі методів глибинного навчання дозволяють оцінювати індикатори та здійснювати моніторинг досягнення цілей сталого розвитку для території країни.

Україна є учасником міжнародних програм, конвенцій та ініціатив (в тому числі і на рівні ООН) по контролю стану довкілля, зокрема Рамкової конвенції ООН про зміни клімату, Кіотського протоколу, Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням тощо. В рамках участі в цій діяльності міжнародні установи вимагають від Міністерства екології та природних ресурсів України побудови карт земного покриву для території всієї країни на регулярній основі та оцінки наявних змін землекористування.

Досвід ІКД НАНУ-ДКАУ допоможе у виконанні взятих на себе Україною зобов’язань та сприятиме плідній співпраці з Мінприроди.

З текстом меморандуму можна ознайомитися на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України – https://menr.gov.ua/news/32169.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *