ESA Living Planet Symposium

Європейське Космічне Агентство один раз на три роки проводить величезний форум – ESA Living Planet Symposium. Цього року ця велична подія відбулася у Мілані. Завдяки угоді про співпрацю з JRC EC наша дружна компанія знову в зборі.

Перший день LPS видався дуже продуктивним.  Перша половина дня пройшла в обговорені про супутникові продукти вологості грунту і валідацію даних якості повітря Sen-5Р/TROPOMI.
Велика кількість супутникових продуктів. Глобальні карти вологості ґрунтів надаються щотижня (3 км), і 1 км раз на 2 тижні.
Результати валідаціі Sen-5P дуже позитивні. Тому наш сервіс якості повітря Satellite Atmosphere Fusion Engine for Air Quality, що ґрунтується на цих даних, буде дуже надійним.

Другий день LPS видався не менш продуктивним і насиченим, ніж перший. День пройшов під прапором Sustainable Development Goals – і секційні засідання протягом дня і постерна секція. Ми не були виключенням – представляли свої результати за проектом GEOEssential щодо моніторингу продуктивності ґрунтів в Україні. Наша команда представила нову методологію для SDG indicator 2.4.1 calculation and analysis.