Вебінар «Екологічний моніторинг довкілля на основі супутникових даних»

15 жовтня 2019 року в NoosphereEngineeringSchool пройшов загальнодоступний безкоштовний вебінар «Екологічний моніторинг довкілля на основі супутникових даних».

Вебінар відбувся в межах тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code, що впроваджується Ресурсний центр ГУРТ: Портал суспільно активних громадян у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

Реєстрацію пройшло чимало людей з різних міст України (Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя).

Заняття проводили практикуючі фахівці з EOS – американської компанії з розробки інструментів для аналітики геоданих та супутникового моніторингу Землі, LandViewer – сервісу з обробки та аналізу зображень Землі в режимі реального часу (Вербоноль Володимир), та Aspectum (Aspectum) – хмарної екосистеми для візуалізації і аналізу геоданих (Козир Микола).
Також експерти з Noosphere Engineering School в Інститут космічних досліджень НАН України та ДКА України NESKyivSRI ознайомили учасників заходу із загальнодоступними джерелами супутникових даних та навчили програмно реалізовувати алгоритми для роботи із геопросторовою інформацією, аби використовувати супутникові дані в задачах екологічного моніторингу довкілля (Яйлимов Богдан).

Загальні знання та вміння, які освоїли слухачі вебінару:

1. Ознайомлення з основами супутникових та геопросторових даних.
2. Ознайомлення з інструментами для роботи з геопросторовими даними.
3. Практичне застосування супутникових даних для екологічного моніторингу:
– моніторинг стану земель;
– оцінка динаміки змін лісових масивів;
– моніторинг зростання міських агломерацій;
– супутникові дані для протидії наслідкам надзвичайних ситуацій природного характеру (пожежі, повені тощо).

По завершенні кожен отримав сертифікат учасника, а також доступ до комерційних платформ Land Viewer та Vision (Aspectum).

Тематика заходу була корисною та цікавою для всіх небайдужих до змін клімату, а особливо для людей з професійним спрямуванням, які можуть використовувати набуті знання для підвищення власної кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *