Команда Deep Green Ukraine отримала грант в рамках конкурсу “Open Data Challenge”

Замовник: Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS», Фонд Східна Європа та 1991 Open Data Incubator

Організації: Інститут космічних досліджень НАНУ та ДКАУ (Відділ космічних інформаційних технологій та систем), Громадські організації – “Центр Моніторингу Влади” (м. Київ) та “Лісові ініціативи і суспільство – ЛІіС – ForestCom” (м. Львів)

Керівник проекту від інституту: Шуміло Леонід

Термін виконання: 2020-2021

Про проект:

Проект спрямовано на реалізацію системи моніторингу наявності незаконного вирубування лісів на основі відкритих даних Державного агентства лісових ресурсів України, Державного земельного кадастру та супутникових даних.

Проєкт створено з метою збереження лісових масивів і, зокрема, направлений на покращення якісних показників Цілей сталого розвитку –  15 «Збереження екосистем суходолу» (SDG-15 «Life on Land»). Методологія створення системи моніторингу розроблена в рамках міжнародних проєктів, таких, як: Світовий банк «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» та  «SMURBS ERA-PLANET» (програми ЄС із досліджень та інновацій «Horizon 2020»).

Публікації:

  1. Електронне джерело: https://day.kyiv.ua/uk/article/cuspilstvo/shtuchnyy-intelekt-proty-rubok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *