Відбулась онлайн-дискусія «Штучний інтелект у державному секторі»

Сподіваємось, що ніхто не пропустив виступ професорки Наталії Куссуль на онлайн-дискусії «Штучний інтелект у державному секторі», адже було надзвичайно цікаво!

Співробітники Інституту космічних досліджень НАНУ та ДКАУ спільно із закордонними колегами розвивають свою методологію, беруть активну участь в таких міжнародних програмах як GEO Working Plan (GEOGLAMJECAMEuroGeo), Copernicus Academy, що означає лише одне — те, про що Наталія розповіла на конференції, тісно інтегроване в науковий і інноваційний простір Європи та світу.

В 2015 році, коли Європейське космічне агентство запустило програму Copernicus, почалась нова ера в сфері супутникових даних. Вона передбачає довготривалу операційну роботу на орбітах багатьох супутників Землі досить високого розрізнення. Всі дані, які отримуються зараз в межах цієї програми є у вільному доступі, тобто — безкоштовними. Таким чином, люди по всьому світу мають величезні обсяги даних в різних спектральних каналах. Супутникову інформацію стали використовувати не просто як візуальну картинку, а перейшли до аналітики і, звісно ж, до використання штучного інтелекту для обробки цих величезних обсягів супутникових даних. Колосально збільшилась кількість міжнародних, а також національних ініціатив і активно стала розвиватись комерціалізація в даній сфері.

Це лише крихта того, про що йшлось на дискусії. Хіба не дивовижно? Наука не стоїть на місці, а ми можемо спостерігати за її шляхом, дізнаючись із перших вуст про те, як все відбувається.

Посилання на відео із виступом можете знайти тут. Не губіть цінну інформацію та долучайтесь до вивчення і вирішення Всесвітньо-важливих завдань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *