Вчені придумали лазерну «катапульту» для польотів на Марс: дорога займе всього 45 днів

У Канаді запропонували відправляти астронавтів на Марс лазерною катапультою. Місцеві вчені вважають, що за допомогою революційної ідеї зможуть скоротити час у дорозі до 45 днів.

Як повідомляє ScenceAlert, ідея полягає в тому, щоб спорудити на Землі лазерно-теплову рухову установку з групи інфрачервоних лазерів діаметром десять метрів та потужністю в 100 мегаватів. Стільки споживають приблизно 80 тисяч американських домогосподарств.

У корабля, що обертається на орбіті, буде відбивач, який направить промені з поверхні планети у нагрівальну камеру з водневою плазмою. При збільшенні температури вона викидатиметься через сопло, тим самим створивши потужну тягу. За задумом, коли випромінювання припиниться, корабель розженеться до 17 кілометрів на секунду.

Втім, тут криється і головна проблема – вчені поки що слабо уявляють, як гальмувати в пункті призначення. Можливо, для цього буде потрібно аналогічне лазерне встановлення на Червоній планеті, щоб створювати зворотну тягу. Але у цьому разі треба дочекатися, поки люди освоять Марс.

Польоти за допомогою лазерної катапульти можуть початися не раніше 2040 року, а поки першим колоністам доведеться добиратися до Марса на звичайних ракетах. SpaceX Маска підрахувала, що на традиційному паливі політ у них займе близько пів року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *