Вітаємо представників відділу з перемогою на міжнародному конкурсі BlackSeaScience 2023

Представники відділу у складі міжyніверситетської команди гуртка прикладної математики, що працює на кафедрі ММДА, у складі Євгенія Салія, Володимира Кузіна (студенти кафедри математичного моделювання та аналізу даних) та Антона Гоголя (Національний університет «Києво-Могилянська академія») під керівництвом проф. Наталії Куссуль та PhD Ганни Яйлимової виборола І місце у ІІ етапі Міжнародний конкурс студентських наукових робіт “Black Sea Science”.

У своїй роботі «Моделі машинного навчання та технологія класифікації лісів за супутниковими даними» (розділ Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка) команда розробила алгоритм глибокого навчання для створення карт класифікації лісів на основі супутникових даних, використовуючи наявні історичні набори даних як навчальні дані. Отриману модель можна застосувати до супутникових даних за потрібний рік і для потрібної території, і в результаті отримати сучасну карту лісу, розділеного на два класи – листяний і хвойний.

За результатами роботи вже подана наукова робота на міжнародну європейську конференцію IEEE EUROCON 2023.

Робота виконана в рамках міжнародного проекту моніторингу лісів SWIFTT (Satellites for Wilderness Inspection and Forest Threat Tracking), який спрямований на відстеження хвороб лісів та інших можливих ризиків для лісів за супутниковими даними. Команда також активно використовує європейську хмарну платформу CREODIAS для обробки супутникових зображень і алгоритмів нейронної мережі завдяки гранту в рамках проекту OCRE (Відкриті хмари для дослідницьких середовищ) та ініціативи EO4UA.

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» проводиться щорічно на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Мережі університетів Чорного моря та Асоціації ISEKI-Food.

Результати конкурсу можна переглянути за посиланням.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *