Найкращий молодий вчений Академії

Старший науковий співробітник Відділу космічних інформаційних технологій та сиcтем Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України, успішний випускник аспірантури Кафедри математичного моделювання та аналізу даних КПІ, перший в КПІ ім. Ігоря Сікорського PhD, крутий фахівець з машинного навчання і супутникового інтелекту Mykola Lavreniuk визнаний одним із 20 найкращих молодих науковців Національної академії наук України в 2023 році.

Щорічний конкурс «Найкращий молодий вчений Академії» було започатковано та реалізовано Радою молодих вчених НАН України задля підтримки талановитих молодих науковців, і ми пишаємося тим, що Микола став одним із переможців. Більше того — ми в ньому навіть не сумнівалися!

Микола — активний учасник і керівник багатьох національних та міжнародних проєктів, результати яких опубліковано в міжнародних журналах та представлені на міжнародних конференціях.

Крім того, Микола бере учать в різноманітних змагання по машинному навчанню та демонструє там відмінні результати. Зокрема, на платформі Kaggle має 3 срібних та 1 бронзову медаль, входить в топ 1000 найкращих фахівців світу в машинному та глибинному навчанні. Також здобув перше, друге та третє місця на 3-х різних змаганнях на платформі AICrowd. Останнє змагання проходило в 2023 році для найкращого вирішення проблеми семантичної сегментації та визначання глибини по фото з дрону для компанії Amazon, щоб допомогти їм вирішити проблему розуміння 3D-сцени під дроном для їх проєкту автоматичної доставки посилки дроном Amazon Prime Air.

Пишаємось своїми співробітниками!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *