Відбулась міжнародна конференція IDAACS2023

7-9 вересня 2023 відбулась міжнародна конференція IDAACS2023, де співробітники нашого інституту були як керівниками секцій, так і доповідачами наукових результатів. Nataliia Kussul успішно провела постерну секцію, що стосувалась машинного навчання, моделювання та аналізу даних, де студенти та викладачі презентували широкий спектр своїх наукових напрацювань. Ганна Яйлимова представила дві роботи. Одна з них – про математичну модель для геопросторового виявлення джерел забруднення повітря з використанням даних з доступних станцій та супутникової інформації. Інша ж представлена робота повʼязана з розробкою технології побудови сучасної карти типів лісів для всієї Європи з високим просторовим розрізненням та, звісно ж, за супутниковими даними. Повні назви робіт:
  1. Semi-supervised forest type mapping in Europe on satellite data (Nataliia Kussul, Andrii Shelestov, Bohdan Yailymov, Hanna Yailymova)
2. Mathematical Model for Determining the Geometric Location of the Environmental Pollutant Based on Sensor Data (Vladyslav Khaidurov, Bohdan Yailymov, Andrii Shelestov) Наші роботи проведені в межах проектів НФДУ (“Методи і моделі глибинного навчання для прикладних задач супутникового моніторингу” та “Геопросторові моделі та інформаційні технології супутникового моніторингу проблем розумного міста“) та міжнародного проекту SWIFTT (“Супутники для інспекції дикої природи та відстеження загрози лісу”). Цього року конференція відбувалась в гібридному форматі та зібрала близько 140 науковців в Дортмунді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *